Gastlessen

Een gastles of workshop is de manier om de leerlingen kennis te laten maken met bepaalde onderwerpen. Het doel van elke les is dat leerlingen zichzelf en anderen op een interactieve manier beter leren begrijpen. Iedere gastles sluit aan bij kerndoelen voor het voortgezet onderwijs. Leerlingen ontdekken van het belang is van mensenrechten, ze leren over overeenkomsten, verschillen en veranderingen in cultuur en levensbeschouwing. Ook leren de leerlingen verschillende visies kennen, een eigen mening vormen en het gesprek daarover aan gaan met elkaar.

Ik heb geleerd hoe je leerlingen vanuit didactisch oogpunt kunt meenemen in onderwerpen die voor veel mensen in de taboesfeer liggen. Mijn hart gaat er sneller van kloppen als ik zie dat mensen ontdekken dat er meer overeenkomsten dan verschillen zijn tussen hen en de ander.

De 7 onderwerpen waar ik graag een gastles over kom geven zijn:

  1. Cyberbullying
  2. Inclusief denken
  3. Seksualiteit
  4. Discriminatie
  5. Genders & geaardheiden
  6. Consent
  7. Oordelen

Hebben jullie zelf een onderwerp dat valt binnen etniciteit, gender, geaardheid en seksualiteit? Neem contact met mij op, dan zal ik vertellen of ik genoeg kennis in huis heb om daar een interactieve les over in te richten.

Tijd om (virtueel) koffie te drinken?