In gesprek
Mijn kracht zit in het het creëren van een veilige omgeving en het faciliteren van gesprekken over onderwerpen die niet vaak (genoeg) aan bod komen. Ik geloof in een degelijke aanpak voor de lange termijn waar ik geen monoloog houd, maar het gesprek aan ga op alle lagen. Een bedrijfscultuur verander je stap voor stap en als er een intrinsieke motivatie is om echt te veranderen dan werken we van top-down en bottom-up. In overleg maak ik een plan op het gebied van DEI en well-being en draag zorg voor de implementatie daarvan. Mocht het zo zijn dat jouw organisatie al ver is op het gebied van inclusie kun je er ook voor kiezen om mij voor losse sessies uit te nodigen.
Aanbod lange termijn
Een lange termijn aanpak zal bestaan uit een combinatie van onderstaand aanbod. De invulling en thema's hiervan hangen af van de hulpvraag binnen jouw organisatie. Ik kom graag vrijblijvend langs om niet alleen van HR of het management team, maar ook van het personeel te horen wat er speelt en welke ik een rol kan spelen richting meer inclusie en wellbeing op de werkvloer.
​
Aanbod losse sessies
1. Over De Streep is een verdieping op de samenwerking of het begin van de oplossing als er gepest wordt op de werkvloer. 27% van de werkenden voelt zich gepest op de werkvloer (CNV, 2024), dus reken maar dat het ook bij jou gebeurt. Tijdens Over De Streep leren ze elkaar beter kennen door de vragen die ik stel. Ik laat ze zien dat ze meer overeenkomsten hebben dan verschillen en dat is waar de samenwerking begint. Over De Streep is offline, duurt minimaal 3 uur en vraagt voorbereidingstijd van HR.
2. Elke Maand In Gesprek wordt door deelnemers de digitale woonkamer genoemd. Hier begeleid ik gesprekken over onderwerpen als religie, cultuur, dromen & doelen, neurodiversiteit, vooroordelen, pesten, etc. In Gesprek kan niet alleen online, maar ook offline en is een terugkerend concept dat het best werkt op maandelijkse basis.
3. Seminars en webinars. Niet alleen fysiek, maar ook digitaal kun je veel bereiken door aandacht te besteden aan onderwerpen als gender & geaardheid, seksualiteit, racisme en inclusie. Dit medium is perfect als je een grotere groep wil bereiken. Zowel online als offline zorg ik dat de groep mee kan stemmen, meepraten en achteraf het gesprek voort kan zetten.
4. Managers richting inclusie. Ik neem leiders mee in waarom inclusie ook voor hen urgent is en laat zien dat het pas net begonnen is bij een divers team. Je kan diverse genders aannemen, diverse achtergronden en meer mensen van kleur, maar als die personen zich niet gehoord, gezien en gewaardeerd voelen is het zonde van je tijd. Managers richting inclusie bestaat uit minimaal twee delen en vraagt toewijding van het leadership team.
​
5. Inclusief recruitment proces. Taal is een tool om je boodschap over te brengen, maar taal kan je ook welkom of juist niet welkom laten voelen. Door woordkeuze in een vacature tekst wordt er bijvoorbeeld vaak onbedoeld voor mannen of vrouwen geschreven. Ik denk graag mee hoe je daadwerkelijk inclusief bent in het werven van nieuw talent.
6. Een luisterend oor. Soms heb je even iemand nodig waar je je verhaal aan kwijt kan. Een onafhankelijk persoon die niets te zeggen heeft over jouw functie of salaris en de vragen stelt waardoor jij jezelf weer beter begrijpt. Ik ben graag dat luisterend oor voor het personeel en maak waar nodig samen een plan richting een oplossing.
7. Een inclusieve werkvloer. De werkvloer is ingericht op neuro typische mensen zonder fysieke uitdagingen, maar hoe toegankelijk zijn jullie voor mensen met autisme, een persoon in een rolstoel of iemand met visuele of auditieve beperkingen? Laat mij met je meedenken hoe je geen talent buiten sluit.